Kinesitherapie

Binnen de kinesitherapie werken we volgens 2 pijlers, nl. hands-on behandelen (behandelingen op tafel) en oefentherapie. Door beide te combineren komt men tot het beste resultaat zowel op korte- als op lange termijn. Hiervoor beschikken wij over een zeer ruime oefenzaal op gelijkvloers en outdoorfaciliteiten rondom de praktijk zelf.

U kan bij ons terecht voor verscheidene specialisaties binnen de kinesitherapie (meer info onderaan):

  • Algemene kinesitherapie
  • Sportkinesitherapie
  • Revalidatie na (orthopedische) chirurgie
  • Manuele therapie
  • Myofasciale therapie
  • Kinesitherapie bij neurologische aandoeningen
  • Fibromyalgiebehandeling

Elk van deze disciplines worden uiteraard niet als losstaande specialisaties gezien doch worden samen geïntegreerd in de behandeling om zodoende te komen tot een behandeling op maat van de individuele patiënt.

Binnen Revamelle zijn er 2 gedeconventioneerde kinesitherapeuten werkzaam die elk op zelfstandige basis werken. Meer info over de therapeuten vindt u onderaan. Voor info en afspraken kan u zelf contact opnemen met de u gewenste therapeut.

 

Specialiteiten van het centrum:

A) algemene en sportkinesitherapie:

Hiermee bedoelden we de behandeling van de musculoskelatale problematiek, nl. klachten aan het houdings- (wervels, beenderen) en bewegingssysteem (spieren, pezen, ligamenten, gewrichten …).  Hierbij denken we vooral aan nekpijn, rugpijn, spierscheur … maar ook aan hoofdpijn of meer specifieke (sport)letsels. De behandelingen hiervoor gebeuren voornamelijk door een combinatie van manuele therapie en oefentherapie.

B) Revalidatie na chirurgie:

Na een operatie is het de taak om de patiënt zo snel mogelijk terug op zijn/haar gewenste niveau te krijgen. Samen bekijken we wat uw wensen zijn en wat nog mogelijk gaat zijn om zo tot een individueel schema te komen.

C) Manuele therapie:

Manuele
Manuele therapie

Manuele therapie is een belangrijk onderdeel van de hedendaagse kinesitherapie. De term manuele betekent behandelen met de handen. Meer specifiek op de behandeling van gewrichten (mobiliseren en manipuleren, het zogenaamde ‘kraken’), zenuwen en spieren. Vaak ligt de oorzaak of onderhoudende factor van uw klachten bij de gewrichten of geprikkelde zenuwen, ondanks het feit dat de klacht zich elders kan uiten. Tijdens het manuele onderzoek gaan we op zoek naar de mogelijke oorzaak/oorzaken om deze adequaat te kunnen behandelen. Aanvullend wordt daarna ook gebruikgemaakt van oefentherapie om te vermijden dat u zou hervallen.

D) Myofasciale therapie:

Myofasciale
Myofasciale therapie

Deze therapie focust zich specifiek op de behandeling van spieren als de oorzaak van uw pijnklachten. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten, Trigger Punten genoemd, die pijnen veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Vaak kan met een eenmalige behandeling de klacht grotendeels verdwenen zijn. Bij quasi elke pathologie is er een musculaire factor die verantwoordelijk is voor (een deel van) de klachten. Bijgevolg kunnen we deze therapie bij een breed gamma van klachten toepassen. Denk hierbij voornamelijk aan hoofdpijn, nek- en schouderpijn, tenniselleboog, kniepijn … Voor meer info kan u een kijkje nemen op deze website: www.trigger.be

E) Fibromyalgie

Voor de behandeling van fibromyalgie werken we samen in teamverband over de verschillende disciplines heen. Er wordt zowel gewerkt met een kinesist en – indien nodig  – enkele sessies bij onze osteopaat. Elke patiënt met fibromyalgie is verschillend en zo benaderen we ook deze pathologie. U krijgt individuele behandelingen op maat om zo de slaagkans te vergroten. Indien u meer info wenst, gelieve contact op te nemen met Lennert De Witte.