Team

Lennert De Witte

Kinesist Lennert De Witte
Kinesist Lennert De Witte

Heeft kinesitherapie en bewegingswetenschappen gestudeerd aan Ugent met een specialisatie in de musculoskeletale kinesitherapie en behaalde in 2012 zijn diploma. Daarna volgde nog een postgraduaat Manuele Therapie en twee jaar myofasciale therapie. Momenteel volgt hij de opleiding “Sportspecifieke combinatietherapie Manuele Therapie & Osteopathie”.

Tijdens zijn jeugd en opleiding heeft hij 12 jaar atletiek beoefend bij Racing Club Gent. Vandaar is de interesse gekomen in het begeleiden en revalideren van (sport)letsels. Hij heeft ervaring als kinesist in verscheidene praktijken en bij enkele sportclubs actief in het voetbal (3e nationale tem 3e provenciale), rugby (Antwerp Rugby Club, 2e klasse) en hockey (dames Gantoise, eredivisie; nationale jeugdteams). Zijn interesse gaat voornamelijk uit naar nek- en rugklachten met bijhorende uitstralingen, post-operatieve revalidatie, revalidatie na micro-invasieve technieken, sportletsels, neurologische revalidatie en fibromyalgie.

Momenteel is hij vaste kinesist van de nationale beloftenploeg (U21) veldhockey.

Overzicht diploma’s:

 • Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen
 • Neurac 1 (redcord)
 • Manuele therapie
 • Myofasciale therapie en dry needling
 • SCMO (osteopathie)
 • Kinesiotaping
 • Dynamic taping

 

Guy Vangampelaere

Guy Vangampelaere
Kinesist & osteopaat Guy Vangampelaere

Guy Vangampelaere studeerde in 1984 af als gediplomeerd kinesitherapeut aan het SHIPB . Hij vestigde zijn privépraktijk in Gent en specialiseerde zich als oud voetballer van AA GENT onmiddellijk in begeleiding van sportletsels bij voetballers. In 1987 haalde hij zijn diploma in de acupunctuur aan het RSK waardoor hij zijn patienten op een meer holistische manier kon benaderen. Vervolgens studeerde hij Osteopathie en behaalde hij het diplma in de Osteopathie aan het BVO.

Door zijn toewijding en fascinatie aan deze alternatieve geneeswijze heeft hij nog een bijkomende opleiding Osteopathie gevolgd aan het BELSO, waar meer de nadruk werd gelegd op zachte weefseltechnieken. In 1994 heeft hij samen met zijn vriend André Farasyn meegewerkt aan het doctoraatswerk van André betreffende de behandeling van a-specifieke LBP door middel van Roptrotherapie.

In 1997 volgde hij een opleiding als bewegingsconsulent en ergonoom met als doelstelling de patiënten preventieve inzichten te leren verwerven in de ganse problematiek van rugklachten. Sedert 2001 is hij tevens stagementor van universiteit Gent. De laatste 10 jaar is hij vooral bezig met behandeling van sportspecifieke letsels bij voetballers en tennissers alsook in zijn passie in de behandeling van chronische en acute wervelzuilproblemen.

Erkenningsnummer: 09632395000

Overzicht diploma's:

 • Kinesitherapie - 1984
 • Acupunctuur - 1987
 • Osteopathie - 1992
 • Roptrotherapie - 1994
 • Bewegingsconsulent - 1997
 • Erkend stagementor UGent - 2001 (ergonomisch en preventief advies van primaire en secundaire rugklachten)

Amber Windey

Amber Windey
Chiropractor Amber Windey

Amber Windey behaalde in 2013 haar diploma van Doctor of Chiropractic aan de Anglo-European College of Chiropractic (University of Bournemouth, United Kingdom) en Master of Science in Chiropractic diploma. Na deze 5-jarige universitaire opleiding volgde zij haar stagejaar in België.

Op dinsdag en vrijdag is zij werkzaam in de praktijk te Melle, alsook op donderdagvoormiddag. Op de andere weekdagen werkt zij ook te Kampenhout.

 

 

 

 

Milan Schuermans

 

Milan behaalde zijn masterdiploma Lichamelijke Opvoeding & Bewegingswetenschappen aan de universiteit te Gent in 2018. Hij specialiseerde zich in sporttraining & coaching en deed in die context zijn eindstage bij het eerste elftal van KAA Gent waar hij de physical coaching voor zijn rekening nam. Hier groeide zijn interesse voor trainingsbegeleiding bij topsporters.

Naast zijn studies aan de universiteit behaalde Milan het NASM certificaat voor personal training aan de physical coaching academy (2018). Op dit moment is Milan actief als personal trainer, inspanningsfysioloog en sportbiomechanicus waar hij zowel sporters als niet-sporters op alle niveau’s begeleidt. Naast zijn activiteiten in de praktijk is Milan physical coach bij THC Indiana, waar hij de fysieke trainingen van de bovenbouw jeugd en het eerste elftal voor zijn rekening neemt. Daarnaast geeft Milan tennistraining bij TC Racso. Milan heeft een passie voor wetenschappelijk verantwoord trainen en geniet enorm van de vooruitgang die mensen elk op hun niveau maken, zowel fysiek als mentaal.