Chiropraxie

Wat is chiropraxie?

Chiropraxie is een discipline binnen de gezondheidszorg die zich toelegt op de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat, met in het bijzonder nek- en rugklachten. De chiropractor, die een 5 jaar durende universitaire opleiding heeft gevolgd, is gespecialiseerd in de behandeling van gewrichts-, spier- en aanverwante zenuwaandoeningen, vooral aan de wervelkolom en de omliggende gewrichten.

Welke klachten? Welke patiënten?

De meest voorkomende klachten waarvoor patiënten de chiropractor raadplegen, zijn acute en chronische lage rugpijn (lumbago, spit, verschot, artrose, overbelasting, enz.), nekpijn, hoofdpijn, whiplash, ischialgie/sciatica, discushernia, schouder- en armklachten, zwangerschapsverwante rugklachten, peesontstekingen en sportblessures.

Er bestaat een grote verscheidenheid in leeftijd bij onze patiënten. Zowel jong als oud wordt gezien in deze praktijk. Ook zwangere vrouwen en kinderen kunnen terecht bij de chiropractor.  Zwangere vrouwen klagen vaak over rugpijn door allerlei hormonale veranderingen, alsook door de houding. Hierbij worden speciale technieken toegepast, die zowel veilig zijn voor de mama als de baby. Bij kinderen kunnen klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan na slechte zithouding op school, valpartijen, … welke tot klachten kunnen leiden. Ook de allerkleinsten (baby’s) kunnen terecht in deze praktijk, waarbij voorkeurshoudingen tijdens het slapen of eten, en daaruit voortkomende schedelafplatting veel voorkomende klachten zijn.

Behandeling

De belangrijkste behandelingsmethode heeft speciale aandacht voor de wervelkolom en bestaat uit snelle, korte, precieze impulsen op een gewricht of spier die gewoonlijk pijnloos verlopen (manipulatie). Daarnaast worden ook zachtere mobilisatietechnieken voor gewricht en spier toegepast. Chiropraxie maakt geen gebruik van medicijnen, inspuitingen, infiltraties of operatieve ingrepen.

Daarnaast besteedt de chiropractor veel aandacht aan preventie van  aandoeningen aan het bewegingsapparaat en omvat een behandeling ook spierversterkende en mobiliserende oefeningen alsook advies over de algemene nek- en rughygiëne.

 

Voor meer informatie over welke klachten, behandelingen, terugbetalingen en openingsuren, gelieve mijn website te raadplegen: www.chiropractorwindey.com

Behandelingen gebeuren steeds na telefonische afspraak.

Hierbij is er geen doorverwijzing via de arts/huisarts noodzakelijk.

 

Amber Windey – GSM: 0472/80.36.00